Новини

Изненади в кандидатдепутатските листи преди края на регистрацията за изборите

  12.10.2021 18:38  
Изненади в кандидатдепутатските листи преди края на регистрацията за изборите

Броени часове преди края на срока за регистрация на кандидатдепутатските листи партиите поднесоха изненади.

Рапърът Христо Петров, по-известен с артистичния си псевдоним Ицо Хазарта, обяви, че по покана на бившия служебен министър Кирил Петков и след дълъг размисъл е решил да се включи в парламентарната битка и ще води листата на формация "Продължаваме промяната" в 25 МИР в София. В профила си във фейсбук той обоснова решението си така:

"Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по-голямо и важно, да помогна на страната, която ми даде всичко".

Конкуренти на певеца в този избирателен район са бившият премиер Бойко Борисов, лидерът на БСП Корнелия Нинова, председателят на правната комисия в последния парламент Андрей Михайлов от "Има такъв народ" и адвокат Николай Хаджигенов от "Изправи се БГ! Ние идваме!".

В последния момент бе съобщено, че водач на листата на "Демократична България" там ще е съоснователката на онлайн платформата "Майко мила" Елисавета Белобрадова, по-известна в интерент с псевдонима Летящата Козила Ерато, която на миналите избори събра най-много лични преференции. Тя зае мястото на съпредседателя на обединението Христо Иванов, който пак застана начело на листата във Велико Търново, за да влезе в пряк сблъсък с друга изненада на този вот - завърналия се в политиката Делян Пеевски.

Освен кандидат за президент лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ ще оглави листите в Кърджали и Шумен.

Уволненият бивш директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов е втори в листата на ГЕРБ в 23 МИР София, а Кирил Петков и Асен Василев ще атакуват парламента от родните си градове - Пловдив и Хасково.

Пак днес лидерът на "Воля" Веселин Марешки официално обяви, че се кандидатира за президент, за да защити унижавания от елитите народ.