Коментари

Стефан Янев: Взети са всички мерки да има честен вот

  12.11.2021 09:26  
Стефан Янев: Взети са всички мерки да има честен вот

Служебният премиер Стефан Янев увери, че са взети всички мерки, така че да има честен вот, който да отразява предпочитанията на българските граждани. По думите на Янев ЦИК и изпълнителната власт са направили необходимата организация. Няма възможност друг тип машини да бъдат използвани , подчерта Янев, който участва тази сутрин в рубриката „Властта говори! Открито“.

Държавната агенция Електронно управление е готова да публикува серийните номера на машините, флашките и картите и така всеки ще може да сравни дали тези в секцията за гласуване отговарят на публикуваните. Премиерът обясни това в отговор на въпроси за появилите се допълнителни машини , които са собственост на фирмата „Сиела Норма":

„Цялото това говорене  за допълнителни машини, които биват откривани, съхранявани неправилно или с обяснение за какво са тука, които някои хора смятат, че не са достатъчно съдържателни и точни, е по-скоро някакъв вид спекулация, чиято цел е именно в предизборна обстановка да демотивира гражданите да гласуват“.

С избора си за Народно събрание предопределяме управленската програма, каза още Янев и допълни, че всички искаме парламент, който да излъчи стабилно правителство и да има политическа стабилност.

До края на деня ще има доставени достатъчно щадящи тестове за учениците от първи до четвърти клас и от понеделник ще могат да се тестват и децата от областите, където до момента такива нямаше, каза Янев.