Новини

Събират нови доказателства по делото за смъртта на Милен Цветков

  01.12.2021 17:00  
Събират нови доказателства по делото за смъртта на Милен Цветков

Софийският градски съд допусна събиране на още доказателства по делото за смъртта на Милен Цветков. Това стана по искане на защитата на 23-годишния Кристиан Николов, подсъдим, че умишлено е причинил тежката катастрофа, при която телевизионният водещ загина миналия Великден, съобщава БНР. 

Новите доказателства са свързани със състава на специална паста и чай, които Николов твърди, че е използвал преди катастрофата, обясни адвокатът му Констатин Симеонов:

"Веществата, които се съдържат в тези препарати, са част от намерените в организма на Кристиан Николов наркотични вещества. За другите има друго евентуално обяснение, но това е въпрос по същество и сега не бих искал да го коментирам. Въпросът е доколко тези вещества са попаднали съзнателно, умишлено в организма на Кристиан Николов, доколко това се е случило по друг начин. И това през какво са попаднали наркотичните вещества в неговия организъм е много важен въпрос, свързан с умисъл".

Според вече приети по делото експертизи Кристиан Николов е ударил чакащия на червено автомобил на Милен Цветков с близо 100 км. в час и след употреба на три вида наркотици.