Новини Спорт

Трагедия на мач на Камерун: Най-малко 8 са загинали и 50 ранени

  25.01.2022 11:02  
Трагедия на мач на Камерун: Най-малко 8 са загинали и 50 ранени

Най-малко осем души са загинали при блъсканица пред стадион „Олембе“ в Яунде. Там се игра мача от 1/8-финалите за Купата на африканските нации между Камерун и Коморски острови.

Насери Пол Бия, губернатор на централния регион на Камерун, каза, че може да има и повече жертви. Тежкият инцидент се е случил преди началото на мача, когато тълпите от фенове са се опитвали да получат достъп до стадиона в столицата на Камерун, за да гледат двубоя с Коморските острови.

Местните медии съобщават за повече от 50 ранени.. Сред пострадалите има и деца. Загиналите пък са били прегазени от многобройната тълпа, опитваща се да влезе на стадиона.

„Някои от ранените са в безнадеждно състояние. Ще трябва да ги евакуираме в специализирана болница“, споделя Олинга Пруденс, една от медицинските сестри, приели ранените.

Според официалните лица около 50 000 души са се опитали да присъстват на мача. Капацитетът на стадиона е 60 000, но не е трябвало да бъде пълен на повече от 80 процента за мача поради ограниченията поради пандемията от коронавирус.

Камерун спечели мача с 2:1 и достигна 1/4-финалите на турнира.