Реакция

Изтекоха още подробности от отговора на САЩ на исканията на Москва

  25.01.2022 15:37  
Изтекоха още подробности от отговора на САЩ на исканията на Москва

САЩ ще изброят действията на Русия, заради които са загрижени за Европа, в своя отговор на предложенията на Москва за гарантиране на сигурността. Тези подробности съобщи Bloomberg, позовавайки се на пожелал анонимност служител на ЕС.

Според източник на Bloomberg, цитиран от ТАСС, САЩ координират отговора си с НАТО и Европейския съюз. Представителят на ЕС отбелязва, че отговорът няма да съдържа подробно обсъждане на руските изисквания. Вместо това Вашингтон планира да изброи области, в които западните съюзници могат да решат проблеми на Русия.

По-рано говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс заяви, че американската администрация не възнамерява да отстъпва на Русия по въпросите на гаранциите за сигурност. Той отбеляза също, че властите в САЩ отказват да направят компромис с политиката на НАТО за "отворени врати". Освен това Нед Прайс каза, че отговорът на САЩ на предложенията на Русия за гаранции за сигурност в Европа се очаква тази седмица. Според него предоставянето на отговор на Москва се разглежда във Вашингтон като следваща стъпка в контактите между двете страни.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати