Реакция

НАП включи Пеевски в проверките за Барселонагейт

  28.01.2022 11:56  
НАП включи Пеевски в проверките за Барселонагейт

Депутатът от ДПС Делян Пеевски изненадващо се оказа свързан с проверките на данъчните по "Барселонагейт". Това става ясно от отговори на НАП до гражданско сдружение БОЕЦ по скандала, предава в. СЕГА.

В първия отговор се дава информация единствено за скандала с къщата в Барселона, която се свързва с бившия премиер Бойко Борисов, но във втория отговор се съобщава и за възложена ревизия на Пеевски, която е приключила на 27 ноември 2021 г. От БОЕЦ твърдят, че Пеевски не е бил включен в сигнала им за къщата в Барселона. Той изобщо не е бил замесван досега в казуса. Затова действията на данъчните в тази посока са изненада.

Във връзка с "Барселонагейт" приходната агенция съобщава, че към момента текат няколко ревизии. Единият от проверяваните е Георги Йовчев, баща на манекенката Борислава, за когото се установява дали има задължения за периода 01.01.2015 г. – 31.12.2020 г. От писмото, подписано от Румен Спецов, става ясно, че с оглед изясняване статута на Георги Йовчев и извършените от него разходи и придобивания на имущество и доходи на територията на Испания на 08.11.2021 г. е образувана административна процедура за обмен на информация между компетентните органи на България и Испания, поради което производството е спряно. Към настоящия момент отговор по направеното запитване не е получен.

На този фон прави впечатление, че само ревизията на Пеевски е приключила светкавично - за месец и половина. По неизвестни причини тя обхваща само 2020 г. и е установила, че депутатът не дължи нищо. Ревизията започна на 5 октомври 2021 г., след публикация в разследващия сайт Bird.bg, че Пеевски е един от българите в международното разследване „Досиетата Пандора“, като не е декларирал връзките си с три офшорни дружества.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати