Новини

Флашмоб Да им пречупим чадъра ще се проведе пред Съдебната палата в София

  28.01.2022 11:59  
Флашмоб Да им пречупим чадъра ще се проведе пред Съдебната палата в София

По обед пред Съдебната палата в София ще бъде проведен флашмоб под мотото „Да им пречупим чадъра“. Организатори са Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от гражданско движение „Ние идваме!” Присъстващите са призовани да носят стари или счупени чадъри. Събитието е предвидено за 12 часа.
На флашмоба са добре дошли всички, които смятат, че „не трябва да има чадър на съдебната система в лицето на прокуратурата над престъпленията, които са извършени“, както и всички недоволни от това, че все още не са предприети законодателни инициативи за промяна на правосъдната система, поясни пред БНР Арман Бабикян от „Ние идваме!”

„Всички, които вместо смях, изпитват тъга от факта, че Иван Гешев ще трябва да проверява Цацаров. Всички, които преди две години бяха на площадите.“

Според Бабикян вместо да се предприемат законодателни промени, се харчат дни „за разговори на тема кой от кой вход ще влиза, къде да си носи сертификата и дали да слагаме кабинки, което е комично“.

„Не вярвам да има по-сериозен мониторинг. Бездруго вече е ясно, че парите ще ни бъдат отпускани от Брюксел срещу доказване на факта, че в България има работеща правосъдна система. Това, уви, не е факт“, коментира Арман Бабикян относно предложения от главния прокурор засилен европейски мониторинг.

Бабикян е на мнение, че сме в трагикомична ситуация – „да слушаме Иван Гешев, който търси мониторинг и да слушаме г-н Цацаров, който твърди, че законодателството му е криво, но ненадейно разбрал, че той бил причина за голяма част от нещастията в страната“.


Анкета

За коя партия бихте гласували ако изборите бяха днес?


Резултати