Спорт

Скандал заради интервю с Джокович

  23.02.2022 10:44  
Скандал заради интервю с Джокович

Страшен скандал е разтърсил един от най-големите медийни гиганти в света, а причината е Новак Джокович. Управата на „Би Би Си“ се тресе от вътрешни дрязги, след като сръбският тенисист даде ексклузивно интервю за журналиста Амол Раян, където разказа своята гледна точка за кошмарните преживявания в Австралия в началото на годината.

Според авторитетния в. „Таймс“, част от ръководителите са били бесни, тъй като е бил даден шанс на Джокович да даде гласност на своите антиваксърски позиции. От скандала по високите етажи на уважаваната британска медия на преден план е излязло едно име. То е на Матю Фройд. Внукът на известния невролог и психотерапевт Зигмунд Фройд е собственик на PR агенцията, която е имала задачата да изчисти образа на лидера в световната ранглиста на мъжки тенис след случилото се в Мелбърн.
"Дейли Мейл“ потвърждава в своя информация, че служители на Фройд са се свързали с „Би Би Си“ и са поискали Ноле да даде интервю именно пред Амол Раян. От друга страна обаче служители на медията отричат тези версия и твърдят, че телевизията, заедно с много други конкуренти, е подала молба да говори със сръбския тенисист. Договорът между двете страни за медийната изява на Джокера е станал факт след преговори между редактора на спортната секция на „Би Би Си“ Дан Роуън, хора от екипа на Джокович и служители на агенцията на Матю Фройд. Именно тогава е решено, че интервюто ще се прави именно от Раян.
Както е известно, пред британския медиен гигант Новак Джокович обяви, че е готов да жертва и други турнири и титли, но няма да си постави задължителната към момента ваксина срещу COVID-19. Това предизвика сериозен трус в света на тениса и раздели тенисистите и организаторите на надпреварите в календара на АТР.

Самият Амол Раян беше обект на друг скандал, след като се появиха твърдения, че е отрязал ключови моменти от изявлението на сръбския тенисист. Става дума за частта, в която Джокович говори за детството си в разтърсената от войната Югославия и бомбардировките над страната, извършени от войски на западните сили.