Спорт

Ашли Барти шокира света на тениса: Отказвам се

  23.03.2022 09:46  
Ашли Барти шокира света на тениса: Отказвам се

Световната номер 1 Ашли Барти шокира света на тениса, като обяви че слага край на професионалната си кариера на едва 25-годишна възраст.

Само преди няколко седмици тя триумфира на домашното Открито първенство на Австралия, а титлата е с огромно значение и поради факта, че тя се превърна в една от малкото в този спорт с трофей от Големия Шлем на три различни повърхности. 

"Днес е труден и изпълнен с емоции ден за мен, докато обявявам оттеглянето си от тениса“, каза тя във видео, публикувано в социалните мрежи. "Изключително благодарна съм за всичко, което ми даде тенисът. Убедена съм и знам, че сега е подходящия момент да оставя ракетите и да преследвам другите си мечти", каза Барти. 

Барти е номер едно в света повече от две години и се оттегля, след като спечели три титли от Големия шлем в игрите поединично - Откритото първенство на Франция през 2019 г, Уимбълдън през 2021 г и Откритото първенство на Австралия тази година. "Благодаря ви, че бяхте невероятен посланик на този спорт и на жените по целия свят. Ще ни липсваш толкова много, Аш", отвърнаха от Женската тенис асоциация.

В края на миналата година тя се сгоди за дългогодишното си гадже Гари Кисик, който постоянно присъстваше на корта, когато тя играеше и често публикуваше подкрепящи съобщения в социалните медии.