Светът

Украйна съобщи за над хиляда цивилни, погребани в масови гробове край Киев

  21.04.2022 16:08  
Украйна съобщи за над хиляда цивилни, погребани в масови гробове край Киев

Вицепремиерът на Украйна Олга Стефанишина обяви, че над хиляда цивилни са погребани в масови гробове в района на Киев. Телата на загиналите хора са открити в срутените сгради и по улиците на киевските предградия, предава АФП. 

Германия е готова да достави на Словения танкове собствено производство в замяна на съветските танкове Т-72, които Словения обмисля да предостави на Украйна. Със съветски танкове Т-72 разполага украинската армия и може да ги използва веднага, без да е необходимо предварително обучение. За подобна размяна е помолила и Словакия, твърди ДПА, като се позовава на своя информация от правителството в Берлин. 

Германският канцлер Олаф Шолц обяви, че има възможност за размяна на тежко въоръжение между Германия и съюзниците от НАТО в Източна Европа, които биха могли да предоставят военна техника от съветско производство на Украйна:

"Готови сме да подкрепим нашите съюзници в НАТО, които разполагат с въоръжение от съветско производство и са готови да го предоставят на Украйна", заяви канцлерът.