Бизнес

Мъск придоби Twitter

  26.04.2022 15:02  
Мъск придоби Twitter

Според Wall Street Journal придобиването е сред най-големите в технологичния сектор и че то ще повлияе на посоката, по която социалната мрежа се развива

Илон Мъск придоби социалната мрежа Twitter за 44 млрд. долара, но с това въпросите за бъдещето на компанията се увеличиха вместо на намалеят.

Какво иска да прави най-богатият човек с мрежата, която придоби популярност като почти официална трибуна за мнения на политици, бизнесмени, спортисти, популярни личности и всички останали имащи какво да съобщят на света в 280 знака.

Редакторите на CNN Клеър Дъфи и Дони О‘Съливън посочиха, че сделката поставя най-богатият човек на света отговорен за една от най-влиятелните социални мрежи.

Според Wall Street Journal придобиването е сред най-големите в технологичния сектор и че то ще повлияе на посоката, по която Twitter се развива.

Няколко часа след като от Twitter обявиха, че сделката започнаха предположения какво следва за обикновения потребител на компанията.

Ето и някои от тях:

  • Очаква се да бъде възможност за редакция на публикувани постове. Това бе предложено в туит от самия Илон Мъск, чрез въпрос до неговите последователи. В момента платената опция Twitter Blue, която бе стартирана преди година позволява  забавяне на публикуването на постове в рамките на 60 секунди.
  • Почти веднага след обявлението на сделката бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, който бе блокиран в Twitter заради нахлуването в американския парламент на 6 януари миналата година, заяви, че няма да се връща в социалната мрежа дори и Мъск да премахне ограниченията върху акаунтът му. Това посочи той пред Fox News, според CNN обаче, Тръмп трудно ще устои на изкушението отново да влезе в контакт с многомилионната си аудитория в профила си.
  • Обещание, че Twitter ще остане място на свободното слово. Според публикации в Bloomberg и Тhe Atlantic обаче Мъск прилага успешно това правило за себе си. Наскоро обаче блогът techdirt.com посочи, че главният изпълнителен директор на Tesla разбира малко от същността на това какво означава модериране на онлайн платформа. От там посочват, че много по-лесно е да научих кола да се управлява сама, отколкото да се справиш със спецификите на човешката природа и начин на изразяване.
  • CNBC посочва, че през 2018 г. Мъск е взел думата на участник в разговорите по време на обявяване на резултатите на Tesla с думите: „Скучно та скучно, моя давайте следващия въпрос“ на въпрос свързан с финансовото състояние на компанията за електрически автомобили.
  • Освен всичко това компанията ще престане да бъде публична и тъгувана на фондовиq пазар. Така светът ще загуби поглед върху това как финансово се развива компанията и дали смяната на собствеността ще е успешна в бизнес план. Компанията няма да има задължението да публикува каква е динамиката в броя на потребителите
  • Възможно е абонатите на платената версия Twitter Blue, която е без реклами да могат да заплатят своя абонамент и с криптовалутата доуджкойн(Dogecoin). Криптовалутата поскъпна в последните два дни с повече от 20%./ БТВ

Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати