Новини

Делегация начело с премиера Кирил Петков започва визита в Украйна

  28.04.2022 08:46  
Делегация начело с премиера Кирил Петков започва визита в Украйна

Българска делегация начело с премиера Кирил Петков ще бъде в Украйна, за да се запознае на място с нуждите от подпомагане, които страната ни може да осигури. Предвидена е също среща с представители на българската общност в Украйна.

В Киев Кирил Петков ще разговаря днес с президента на Украйна Володимир Зеленски след като двамата ще дадат съвместна пресконференция.

Посещението е предвидено и в градовете Бородянка, Буча и Ирпин, за да се видят щетите и разрушенията, причинени от руската агресия.

Заедно с премиера Петков пътуват министърът на отбраната Драгомир Заков, народните представители Калоян Икономов от "Продължаваме промяната", Станислав Балабанов от "Има такъм народ", съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов, както и директора на ситуационния център към външното ни министерство Антон Марков, съобщиха от пресцентъра на правителството.

В делегацията не участва представител на БСП по решение на партията, която е категорично против предоставянето на оръжие на Украйна.

Пред украинските власти страната ни ще постави въпроса за възможностите кораба "Рожен" да бъде изтеглен от пристанището Черноморск.


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати