Коментари

Борисов: В управляващата коалиция се мразят и ненавиждат

  29.04.2022 14:07  
Борисов: В управляващата коалиция се мразят и ненавиждат

Корнелия Нинова казва, че България трябва да възстанови преговорите с "Газпром" за връщане на доставките на газ, а Асен Василев твърди точно обратното. Аз не мога да разбера когато двама вицепремиери говорят коренно различни неща, на кой трябва да повярвам? Нищо не казвам, само съм объркан. Мислех си, че те само не се уважават. А те се мразят и ненавиждат.

Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. И продължи:

Месеци наред слушахме какви ли не опорни точки и лъжи от сегашните управляващи, но не успявахме да ги опровергаем. Затова благодаря на Асен Василев и министъра на енергетиката, че вчера ни дадоха възможност да разясним лъжите за нашето управление.

На 27 април Василев каза, че през гръцката връзка може да се докарват около 20 млрд. кубика газ, те са към 31 млрд. - той изтри с гумичка твърдението, че България няма трасета с които да си осигури газ. Това е смешно, ето сега става ясно каква огромна инфраструктура сме построили, за да има диверсификация, допълни бившият премиер.

Над 50 млрд. ще бъде чистата печалба за България от "Турски поток", категоричен бе Борисов. Вложените средства са 2.1 млрд. лева без ДДС. Първата авансова вноска за т.нар. резервиран капацитет е 683 млн. лева. Като се умножи това на 83 години излиза 50 и кусур милиарда лева от тръби 100 българска държавна собственост.


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати