Коментари Новини

На 9 май Путин ще обяви важна новина

  03.05.2022 11:01  
На 9 май Путин ще обяви важна новина

„Като представител на медиите ще кажа, че това, което виждаме означава, че нищо не се случва на руската армия. Когато се налага с анимации да демонстрираме сила – значи има друг проблем”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” журналистът и заместник-главен редактор на "Дневник" Петър Карабоев, коментирайки видеото със симулация на руска ядрена атака над Европа.

„Ядрената риторика на Русия не е от днес. Тя продължава от няколко години. Очевидно ракетата, изстреляна на 20 април – беше предупреждение”, посочи военният експерт ген. Съби Събев.

По думите на Карабоев тази демонстрация има чисто психологическо значение. „По време на Студената война и двете ядрени суперсили – САЩ и Русия, разбраха, че ядреното оръжие е създадено, за да не бъде никога употребено. Проблемът е дали е готов Путин да употреби тактическо ядрено оръжие с много ниска мощност в Украйна? Там отговорът е що за мисли има в главата на този човек”, подчерта журналистът.

На живо в разговора от Кишинев се включи и Олег Косих, журналист, председател на Фондация "Български дух". Той коментира и въпроса дали Москва си проправя път към Молдова и превръща ли се Приднестровието в цел на Владимир Путин.

„Имаше няколко инцидента в Тираспол. Имаше обстреляни няколко държавни сгради в самия град. Хората там са много притеснени. Знаете, че Приднестровието е точно на границата с Украйна, където се водят бойните действия”, сподели Косих.