Новини Развлечения

Изложба Новата класика на НИКИОТО в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

  04.05.2022 16:01  
Изложба Новата класика на НИКИОТО в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5

Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 открива изложба на Никол Андонова - Никиото (Nikyoto) на 10 май 2022 г. от 19:09 ч. в Салонната зала на Галерията и ще продължи до 17 май 2022 г. /вкл./ Изложбата ще представи на българската публика 15 броя картини и скулптури на авторката.

Основно вдъхновение за Никол е движението. “Ние сме родени да се движим. Във всяко едно отношение. Именно затова смятам, че картините ми живеят, защото излъчват движение. Любимата ми част е съчетанието на цветовете и избора на техника. Пристрастена съм към психологическия риск, който е част от незнанието, защото смолата не се ангажира да изпълни първоначалните намерения на артист, тоест също като мен не приема конкретни граници! “, споделя художничката.

Всеки човек възприема изкуството по свой собствен, индивидуален, начин, както самата тя казва: “Единственото значимо намерение за мен е да събудя емоция във всеки, който се докосне до част от моето изкуство.”

Никол Андонова - NIKYOTO e едно от актуалните имена на съвременната българска арт сцена. Началото на нейния творчески път е 2015 год., когато започва да създава дигитални сюрреалистични портретни картини, свързващи мечтани светове с реалността. Със своето нестандартно творчество и изключителен индивидуален почерк продължава своето развитие с хипнотизиращите свойства на смолата, като отличителен щрих стават нейните “изтичащи картини”. Те са символ на нещо, в което тя вярва, а именно, че артиста е човек, който се страхува единствено от това да му се поставя рамка.

Творчеството на Никол днес може да бъде откроено в някои от най-емблематичните бизнес сгради, бутикови хотели и частни колекции в България.

Експозицията може да бъде разгледана в периода 10.05. – 17.05.2022 г. /вкл./ от 12:00 ч. до 18:00 ч. в Галерия Vivacom Art Hall Оборище 5. По време на изложбата ще бъде излъчен биографичен филм за художничката - различни хора описват творчеството й.

Повече информация може да откриете на: vivacomoborishte5.com