Коментари

Пощите умишлено са бутани към фалит заради апетитни имоти

  05.05.2022 11:19  
Пощите умишлено са бутани към фалит заради апетитни имоти

"Български пощи" умишлено са бутани към фалит през последните 10 г. заради апетитните имоти, които притежава държавното дружество.

Това категорично мнение изрази новият изпълнителен директор на пощите Богдан Теофанидис пред бТВ.

Той даде пример с имот в Пампорово, собственост на дружеството, който е отдаден под наем.

"Леглова база от около 80 човека, заведение на първия етаж. Наемът, който плаща фирмата на държавата през „Български пощи“, всъщност е 2320 лв. на месец в сезона за цялата сграда", посочи Теофанидис.

По думите му дружеството използва един и същ оценител през последните 10 г. 

"Български пощи" трябва да излязат на печалба. Структурата е такава, че те имат изключително голяма клонова база, имат изключително много специалисти", изтъкна  новият шеф и допълни, че всички участници на пазара биха се радвали дружеството да се върне силно и на куриерския пазар, където са растежът и парите, "защото всеки печели от повече конкуренция".

Теофанидис обясни, че на служителите са изплатени 70% от заплатите поради две причини. Първата е кибератаката, която е засегнала и системите за изчисление и плащане на възнагражденията.

"Втората е защото, когато касовият модул пада, е много трудно за "Български пощи" да имат приходи, така че да се разплаща със служителите", обясни Богдан Теофанидис.

Но даде дума разликата от 30% да бъде изплатена на хората.


Анкета

Ще успее ли контранастъплението на Украйна в Херсон?


Резултати