Коментари От мрежата

Миков: Приказките за пета колона на Москва у нас са прах в очите

  05.05.2022 14:29  
 Миков: Приказките за пета колона на Москва у нас са прах в очите

"Всякакви приказки за пета колона на Москва в България са само прах в очите. ... С цялостното поведение на правителството и на министрите се вижда, че сме на страната на Украйна".

Това каза пред БНР бившият лидер на БСП Михаил Миков, който напусна партията. Той е и бивш председател на парламента, министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция.

По думите му гласуването в парламента е било с цел страната ни "да бъде въвлечена по-плътно на една от страните във войната".

Според него "сандъците с българско оръжие непрекъснато се показват по медиите и хората ги виждат", което означава, че България извършва търговия с оръжие за Украйна:

"Предоставяне на оръжие за Украйна не беше тема на дискусия в парламента въобще, защото и без това то се доставя, този въпрос е решен без народно решение на Народното събрание. ... Темата, че щом не изпращаш оръжие, ти си на страната на агресора, е абсурдна. Тя е само за наивници".

Миков прогнозира граждански протести във връзка с темите за растящите цени и инфлацията. Според него това би могло да доведе и до предсрочни избори:

"Сигурно ще се случи това. Ние пак купуваме руски газ, само че по-скъпо. Както върви работата - нищо чудно да започнем да купуваме и горивата си по-скъпо. Тази измислена мантра за зависимостта, ами, можем да си осигурим независимост, ако хората започнат да си добиват дърва, въглища, жито и т.н. Глобалната икономика е зависимост. Когато искаш да потребяваш петрол, трябва от някъде да си го доставиш. Ако не си зависим от един, ще си зависим от друг. Става въпрос за цената, на която българските граждани плащат авантюрата на своите управленци".

Темата, която сплотява управлението, е участието във властта, категорично заяви Михаил Миков.

Във връзка с появата на партия на Стефан Янев той коментира, че не национал-консервативна партия е необходима на България, а нова лява партия, защото "БСП не се справя с това".