Спорт

Кузманов срещу швейцарец в квалификациите на Ролан Гарос

  16.05.2022 10:20  
Кузманов срещу швейцарец в квалификациите на Ролан Гарос

Димитър Кузманов излиза днес срещу швейцареца Марк-Андреа Хюслер (номер 16 в схемата на пресявките) в първия си мач от квалификациите на „Ролан Гарос“. Хюслер е 121 в световната ранглиста и през април спечели два турнира на клей от сериите „Чалънджър“.

Точно преди година Кузманов дебютира в турнирите от Големия Шлем на кортовете в Париж. Ако успее да запише победа в първата среща пловдивчанинът ще срещне във втория кръг Флавио Коболи или Саша Геймар Вайенбург.

Мачът между двамата днес е втори в програмата на 8-ми корт. 

При жените Виктория Томова и Изабела Шиникова ще изиграят първите си срещи в пресявките във вторник. 

Първата ни ракета е поставена под номер 10 в схемата, което означава, че по пътя към основната схема няма да срещне по- високоранкингова съперничка. 

В първата си среща от квалификациите Томова ще се изправи срещу британката Кейти Суон, срещу която има две победи. В момента Суон е под номер 212 в световната ранглиста. При победа българката ще се срещне рускиня във втория кръг – победителката от мача между Варвара Флинк и Марина Мелникова. "Ролан Гарос" е единственият турнир от Големи шлем, на който Томова не е участвала в основната схема. Най-доброто й постижение е достигането до втория квалификационен кръг през 2018-та и през 2021-ва година.

Жребият отреди Изабелла Шиникова да има за съперничка в първия квалификационен кръг рускинята Виталия Дятченко (115 в схемата). Двете са играли само веднъж по между си като българката пемчели мача в Москва през 2019-та година. До момента Шиникова няма победа в Париж.