Новини От мрежата

Костя Копейкин нападна депутат от ПП, но си тръгна със смачкана вратовръзка

  01.06.2022 14:43  
Костя Копейкин нападна депутат от ПП, но си тръгна със смачкана вратовръзка

Председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов и депутатът от "Продължаваме промяната" Искрен Митев влязоха в сблъсък в пленарната зала по време на днешното парламентарно заседание. 

Искрен Митев излезе за финално изказване в края на дебата за законови промени, които задължават бившите агенти на Държавна сигурност да се обявяват всеки път, когато кандидатстват за публична длъжност.

"Поне едно нещо ми стана ясно по време на тези обсъждания, че г-н Копейкин (бел.ред. - всеизвестен подигравателен прякор на Костадинов) измами хората и си купи къща с техните пари, тези които му останаха си ги обърна в евро, ваксинира се и накрая вдигна гарда, за да покаже, че е повече човек от другите!", заяви Искрен Митев. 

Ситуацията се разви пред деца от Петрич, дошли на посещение в парламента по повод днешния празник.

"Този тъпак - ще му разбия носа!" се чу само, докато Костадинов сочеше към Митев и се опитваше да вземе думата след изказването му. След като не бе допуснат до трибуната, Костадинов се обърна, отиде до мястото на Искрен Митев, а той изненадващо го хвана за вратовръзката. Костадинов се опита да издърпа вратовръзката си от ръцето му. В този момент Митев се изправи и тогава Костадинов го блъсна. Множество депутати се струпаха наоколо в опити да ги разтърват.

Заради конфликта зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин обяви почивка, докато се охладят страстите. "Нека поне не се излагаме пред гостите", каза той. 

В почивката Костадинов заяви на брифинг, че не бива да се допуска простащина и разпространение на клевети в НС. Той определи поведението на Искрен Митев като "безпрецедентно действие, издаващо страх и безсилие". Според Костадинов Митев е лице, което ще бъде забравено след няколко месеца. 

Впоследствие председателят на НС Никола Минчев коментира, че не е присъствал в този момент в залата, но това е неприемлива сцена за парламента. След почивката Вигенин обяви, че ситуацията ще се обсъди на председателски съвет и не е редно повече да се обсъжда в НС.