Коментари

Президентът Радев: Парламентът не е тържище

  17.06.2022 19:46  
Президентът Радев: Парламентът не е тържище

Като всички българи и аз следя с огорчение разпада на това Народно събрание. Партиите трябва да са наясно, че с тези кални борби дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел. 

Това коментира президентът Румен Радев, който посети Националния център по мехатроника.

По думите му и двете страни убиват надеждите и доверието на българите в политическата класа. „Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването между политически противници в името на властта“, каза още държавният глава.

"Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго", коментира още президентът. 

Той подчерта, че кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че България може да отстъпи от ветото за Северна Македония.

"Знаете, че министър-председателят заминава в Брюксел другата седмица и трябва да отстои националния интерес. Затова и Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър председателят и тя не може да се разминава с рамката на КСНС. Всяко хитруване или опит за подмяна ще имат тежки последствия", заяви Радев.