Спорт

Юнайтед груп иска да придобие Левски, обяви директор на клуба

  28.06.2022 15:06  
Юнайтед груп иска да придобие Левски, обяви директор на клуба

Компанията "Юнайтед груп" иска да придобие "Левски", това обяви изпълнителният директор на футболния клуб Ивайло Ивков на пресконференция. Той потвърди информацията, която за пръв път се появи през май около финала в Купата на България.

"Да, има истина в писанията. Има интерес от "Юнайтед Груп". Потърсих ги като нов спонсор, защото генералният изнемогва да покрива изискванията", каза Ивков.

Основното име в компанията е сръбският бизнесмен Драган Шолак. Тя притежава "Нова броудкастинг груп", както и "Виваком".

Чрез своята "Спорт репъблик" Шолак взе английския "Саутемптън" в началото на годината.

"Изпълнителният директор пристигна преди финала за купата. Изгледаха тренировка, каквато сигурно не са виждали и в "Саутхемптън". Имат принципен интерес за придобиване на собствеността на клуба и дългосрочна инвестиция", добави Ивков и обясни, че "нещата са в зародиш".

"Процесът ще продължи поне до Нова година. Ще седнем всички, които извадихме "Левски" от калта, и ще обсъдим ситуацията".

Мажоритарен собственик на клуба е Наско Сираков, който през 2020 г. получи акциите на клуба след оттеглянето на Васил Божков. От тогава "Левски" се издържа от спонсорски договори, приходи, както и дарения от феновете.

Сираков анонсира идеята си да даде своите акции на сдружението "Левски на левскарите", което наскоро преведе 100 хиляди лева на клуба.

"Нали това искахме - интерес към клуба. Мисля, че хората от сдружението първи ще разберат ситуацията, няма да имаме никакъв проблем с тях. Това, че преговаряме не значи, че Наско е хукнал да дава акциите", коментира Ивков.