Бизнес

Ромпетрол България дари 10 000 литра горива на Българската армия за превоза на бежанците

  01.07.2022 10:54  
Ромпетрол България дари 10 000 литра горива на Българската армия за превоза на бежанците

„Ромпетрол България“ дарява 10 000 литра горива на Министерството на отбраната за превоз на украински бежанци. Договорът беше официално подписан от изпълнителния директор на компанията Ивайло Трендафилов и Бригаден генерал Тодор Тодоров, командир на Командване за логистична подкрепа към Министерството на отбраната на Република България.

„Даряваме 10 000 литра бензин и дизел за нуждите на командването в усилията му за евакуация на бежанците“, заяви Ивайло Трендафилов. Количествата ще бъдат предоставени под формата на карти за безналично плащане. Те могат да бъдат използвани на всяка една от 60-те бензиностанции на „Ромпетрол България“ у нас. Българската армия е безрезервно  и ежедневно отдадена на грижата за облекчаване положението на бежанците.  Нашите   военни осигуряват директна хуманитарна помощ за украинските граждани. С това дарение нашата компания изразява своята солидарност към страданието на хората и подкрепа към българските институции,  подчерта Ивайло Трендафилов.

"От началото на войната станахме свидетели на затрогваща солидарност от български фирми и граждани, които отвориха сърцата си за страданието на украинските бежанци, основно жени и деца. Избрахме да подкрепим именно българската армия, тъй като на нея се пада най-тежката мисия в тези турбулентни времена. Считаме за  дълг на нашата компания да се присъединим към  усилията на българската държава за подпомагане на търсещите спасение yĸpaинcĸи граждани в страната ни. От началото на бежанската вълна „Ромпетрол България“ е съпричастен. Използваме случая и призоваваме българския бизнес съпричастността му в тези не леки времена да продължи  и да не губи енергията си. Само с общи усилия и обединени ще можем да преминем през този период на  изпитание ", cпoдeли Ивайло Трендафилов.

„Ромпетрол България“ е част от групата KMG International, притежавана изцяло от KazMunayGas - националната петролна и газова компания на Казахстан. Групата оперира в Европа и Централна Азия в сферата на търговията, преработването и нефтохимическата промишленост, търговия на дребно и маркетинг, както и в други услуги в петролната индустрия. KMG International оперира в над 1000 точки на продажба в Румъния, България, Молдова и Грузия под марката "Ромпетрол".