Коментари

Продължаваме промяната връща мандата неизпълнен

  08.07.2022 16:32  
Продължаваме промяната връща мандата неизпълнен

Номинираният за премиер в правителството на Кирил Петков в оставка - Асен Василев, обяви в 16 ч. в парламента, че парламентарната група на "Продължаваме промяната" връща връчения от президента мандат за съставяне на правителство неизпълнен.

Мандатът е неизпълнен, тъй като не са събрани нужните 121 депутатски гласа, подкрепа имаше от парламентарните групи на "Демократична България", БСП и независими депутати от "Има такъв народ".

На този етап ПП са събрали 117 депутата, разчитат на останалите 4 на следващите избори.

"За съжаление не успяхме да намерим 121 депутати да подкрепят съдебната реформа и законодателната работа до края на годината, Плана за възстановяване и най вече да се премахне ножицата между бедни и богати, която се разширява в България, да се връщат парите от държавата към хората", поясни Асен Василев. По думите му кабинетът е свален заради повишаването на пенсиите.

На въпроса от кого - той бе категоричен: "Слави Трифонов си изтегли депутатите и им нареди да гласуват вот на недоверие." За пример Асен Василев използва и българската поговорка: "Само глупаци настъпват една и съща мотика два пъти."