Коментари Новини

Антоанета Цонева: Демократичната общност очаква коалиция ПП - ДБ

  08.08.2022 18:25  
Антоанета Цонева: Демократичната общност очаква коалиция ПП - ДБ

Тази седмица ще се водят разговори, като ще се използват данни и социологически изследвания и аргументи в посока на това. Това не е просто оферта, това е очакването на демократичната общност, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Антоанета Цонева от "Демократична България" в отговор на въпрос има ли отговор от страна на "Продължаваме промяната" на предложението на "Демократична България" двете политически сили да се явят на изборите в коалиция.

Хората, които стоят зад европейския избор на България, очакват уверена политическа сила, която да отстрани ГЕРБ от първото място. Едно такова обединение ще доведе до заявка за първото място, което ще енергизира избирателите на демократичната общност, ще привлече и хора, които се колебаят, коетопък ще доведе до един много добър резултат и до възможност тази коалиция да сформира кабинет и да управлява. Това е много важна в настоящата кризисна ситуация, заяви Цонева.

Очакването сред хората за обединение е много високо и има аргументи за това, добави тя.

Когато има едно голямо обединение, хората няма да се разделят и ще гласуват за голямата купчина, тези, които категорично ще отстранят ГЕРБ от водаческото място. Тук става въпрос за активност и мотивация, както и начин да се избегне разочарование и апатия, до които може да се стигне при противопоставяне на ДБ и ПП, подчерта Антоанета Цонева.

Тя е категорична, че ДБ няма и не може да се коалира с ГЕРБ.

Нашата категорична позиция е, че ГЕРБ и ДПС трябва да бъдат държани далече от властта. В последните месеци те показаха, че не са осъзнали грешките си, отбеляза Антоанета Цонева.

Цонева коментира и протеста пред президентството в отминалия петък.

Ако по някакъв начин властта бави въвеждането в експлоатация на интерконектора с Гърция това означава саботаж на посоката, която зададе кабинетът Петков. Нека видим дали ще бъдат спазени сроковете, за да бъде внасян азерски газ по интерконектора, заяви тя.