Коментари

Проф. Маринов: Служебното правителство не вкарва мутри във властта

  12.08.2022 10:49  
Проф. Маринов: Служебното правителство не вкарва мутри във властта

Нямам впечатление, че служебното правителство вкарва мутри във властта, трябват доказателства за такива твърдения. Така коментира съветникът на служебния премиер проф. Александър Маринов думите на Бойко Рашков пред бТВ. Той добави, че различия във вижданията за управление са причината за промените в състава на редица министерства и държавни агенции. „На някои места работата не е вървяла добре. Всеки ръководител има право да си избира екипа. В повечето случаи рокадите са добри“, заяви Маринов. По думите му предишното управление е било доста хаотично, а сегашният служебен кабинет на принципа – повече работа, по-малко думи.

„Според мен има сериозни проблеми в координацията и начина, по който функционира управлението - доста много думи и доста разхвърляни и некоординирани дела. Липсата на координация в управлението на държавата е много опасно, дори когато на пръв поглед взети сами по себе си тези дела са изглеждат положителни“, добави съветникът на премиера.

Той коментира и кризисния щаб за газа, като го даде за пример. Там се работи постоянно, обясни Маринов. Маринов става съветник на премиера по покана на самия Гълъб Донев, каза той. Но не е консултирал президента Румен Радев и премиера за състава на служебния кабинет. Самото правителство не е подбрано на базата на симпатии и антипатии, обясни Маринов. Той добави, че избягва да коментира политически въпроси. Единственото, което си позволи да открои за разрива между Радев и Нинова, е, че очевидно има различия в начина, по който се прави политика.