Развлечения

Весела Лечева смени цялото ръководство на тотото и поиска много по-добри резултати

  24.08.2022 17:37  
Весела Лечева смени цялото ръководство на тотото и поиска много по-добри резултати

(ММС), са със сменени ръководства. По-малко от три седмици след встъпването си в длъжност служебният министър на спорта Весела Лечева смени управата на Българския спортен тотализатор (БСТ) и на "Национална спортна база" (НСБ).

Изпълнителен директор на тотото става Ангел Иванов. От ММС посочват, че той е завършил УНСС, специалност "Финансов контрол" и е ръководител в сферата на корпоративните финанси, бизнес администрацията и международното банкиране, като разполага със сериозен опит във финансовия анализ, изграждане на ефективни управленски структури, контрол на разходите и управление на риска. В Управителния съвет влизат Таня Андреева, Галина Чернева и Радослав Щербаков.

Лечева изтъква, че целта е тотото, което е монополист на пазара на моментни лотарийни игри, да увеличи много приходите си.

"В управлението, както и в спорта, аз имам високи очаквания и смятам, че приходите за федерации и клубове трябва да бъдат много по-големи от досегашните. Новите членове имат богат административен и професионален опит и са хора, на които имам доверие, защото идеите ни за ролята и развитието на БСТ съвпадат. Вярвам, че с резултатите си те ще го оправдаят", заяви Лечева.

Това е втората смяна на ръководството на тотото за годината. В началото на февруари след няколко неуспешни опита, атакувани в съда, бившият министър Радостин Василев назначи Александър Тодоров за директор на дружеството.

Малко по-късно Василев смени и ръководството на НСБ.

Начело на "Национална спортна база" ЕАД застава Светослав Русинов. От 2017 г. той е юрисконсулт на "Сердика спортни имоти" ЕАД, под чиято шапка са стадион "Българска армия" и базата в Панчарево. През септември 2020 г. Русинов е назначен за главен юрисконсулт в "Академика 2011" ЕАД.

В съвета на директорите на НСБ влизат Данаил Димов, Виктор Попов, бившият състезател по спортна гимнастика Йордан Йовчев, а там остава и досегашният член Мартин Арсов.

Смяната на ръководството на "Национална спортна база" ЕАД се основава на желанието за спокойствие и предвидимост при използване на спортната база на дружеството от спортните организации, пишат от ММС. И допълват, че са необходими "хора с визия за предстоящите сложни времена, свързани с цената на енергоизточниците и инфлацията".

"С някои действия от сключване на спорни договори, недостатъчно обосновани действия, както и продължаващо бездействие при други, ръководството на НСБ изчерпа първоначалния ми кредит на доверие", заяви Лечева.

По думите ѝ и в двете дружества ще има приемственост, като "целта е запазване на оптималния баланс между интересите на спортната общност и тези на държавата".