Реакция

Бойко Борисов: Повече не трябва да имаме работа с „Газпром“

  31.08.2022 16:10  
Бойко Борисов: Повече не трябва да имаме работа с „Газпром“

С „Газпром“ ние повече не трябва да имаме работа, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията. Според него страната ни трябва да постигне 100% диверсификация от „Газпром“. "Щях да го направя по различен начин – когато си подсигуря танкерите, тогава щях да скоча, само че те решиха друго", добави Борисов. Той декларира, че от ГЕРБ няма да водят преговори с „Газпром“.

ГЕРБ обяви водачите на листите Бойко Борисов води 25 МИР София Лидерът на ГЕРБ посочи, че без политическа стабилност и без промяна на законите, България няма да може да се възползва от парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Планът трябва да подпомогне бизнеса да стане по-иновативен, по-креативен, това е важното за нас, коментира той. Бойко Борисов заяви, че е необходимо в България да бъде направена съдебна реформа.

"За мен, за нас, съдебна реформа е тази, при която човекът не определя нищо. Това означава независима съдебна система - така да е направен законът, че който и да стои отгоре, да няма значение", каза лидерът на ГЕРБ. Той добави, че не е водил разговори с представители на другите партии за евентуална коалиция след изборите. "Има много формули, но формула ГЕРБ и ДПС не съществува", посочи Борисов.