Коментари

Тодор Тагарев: Няма заплаха от Запада за Русия

  21.09.2022 11:50  
Тодор Тагарев: Няма заплаха от Запада за Русия

Обявената частична мобилизация в Русия означава признание за провала на започнатата специална военна операция в Украйна. Руските сили са принудени да отстъпват под украинския натиск. 

Това мнение изрази пред БНР проф. Тодор Тагарев, бивш министър на отбраната, военен експерт.​ Владимир Путин рязко сменя наратива– от сваляне на нацисткия режим в Киев до днешната теза, че трябва да се съхрани суверенитетът и териториалната цялост на Русия, смята Тагарев. Според него анализите, които предвещават процеси на разпад в Русия, се използват от руското ръководство за обяснения като заплаха от Запада, каквато по думите му няма.  

"Въпросът е кое той счита, че е териториална цялост на Русия. Той включва тук Крим, можем да бъдем убедени, и предизвестените резултати от фалшивите референдуми, готвени за следващата седмица." Проф. Тагарев е на мнение, че руският президент е в безизходица, а Русия губи част от окупираните територии всеки ден", но още известно време той може да съумее да намира вътрешна подкрепа в руското общество.