Новини Реакция

Акции на МВР срещу купуването на гласове в цялата страна

  23.09.2022 12:55  
Акции на МВР срещу купуването на гласове в цялата страна

19 досъдебни производства са образувани след специализирани полицейски операции на територията на цялата страна във връзка с проверки за нарушаване на избирателните права на гражданите. Това съобщи във Варна Петър Тодоров, главен секретар на МВР. Той обобщи резултатите от операциите на територията на Стара Загора и Добрич. В област Добрич има 13 задържани. В два частни адреса в градовете Добрич и Каварна са открити наркотични вещества, електронни везни и количества пари, задържани са двама души.

"Получени са и отработени 99 сигнала, като 75 от тях са свързани с нарушаване изборните права на гражданите. С цел недопускане изкривяване на вота се провеждат множество такива операции по региони, като към днешния ден такива операции се провеждат на териториите на два региона - Стара Загора и Добрич. В област Стара Загора са образувани 8 досъдебни производства. Имаме задържани 12 лица", каза Петър Тодоров.. 

Във Варна и региона след подобна операция са образувани пет досъдебни производства, задържано е едно лице, но в момента то не е в ареста.