Коментари

Слави Трифонов: Вечерях в ресторант, Кирил Петков ми прати СМС за ареста на Борисов

  11.10.2022 11:34  
Слави Трифонов: Вечерях в ресторант, Кирил Петков ми прати СМС за ареста на Борисов

Кирил Петков ми прати СМС, когато арестуваха Борисов. Беше нещо от сорта на: "Арестувах Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова, Севделина Арнаудова". Това беше - в кратко съобщение. Това беше и аз като един нормален зрител гледах всичко друго като хората по телевизията.

Това заяви лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов по време на интервю с Тошко Йорданов, излъчено по телевизия 7/8, след дълго отсъствие от ефира. Преди седмица Трифонов обяви, че по телевизията му ще започне излъчването на ново предаване с неговото участие - "Нещо лично".

Снощи в първото му издание Трифонов обяви, че по време на ареста е бил в ресторант, в който ходи да вечеря, защото му е самотно да си готви сам вкъщи, а и не обича да мие чинии. Той обясни, че обикновено вечеря сам там, защото в ресторанта няма много хора и е "скътано".

"В момента, в който излизам, установявам, че около ресторанта е пълно с полиция, което много ме изненада. Попитах моите сътрудници, с които общувам и вечерям, за какво става въпрос. Оказа се, че там, където вечерям, живее бившият министър на финансите Влади Горанов. Тогава разбрахме, че по новините са казали, че започват арести на Бойко Борисов, Влади Горанов и Менда Стоянова. А аз не съм с телефона си", разказа Трифонов.

Впоследствие той вижда съобщението от Кирил Петков. Трифонов обясни, че след това не е звънял да го пита какво се е случило и защо, а е наблюдавал ситуацията отстрани по телевизията.

"Толкова важен казус, който може да се отрази на всички коалиционни партньори, аз разбрах като СМС, получен от Кирил Петков. Мисля, че същото е валидно и за останалите коалиционни партньори. Дали са говорили предварително или са получили информация, аз не зная", каза Слави Трифонов, а Тошко Йорданов допълни: "Не са. Питал съм ги понеже".

Лидерът на ИТН обясни, че единственият път, когато е повдигнал въпроса, е било по време на последния му разговор с Кирил Петков. Темата е била избора на шеф на БНБ:

"Бяха направили среща, а на мен ми се обади Петков и ме включи на високоговорител, преди да успея да му кажа, че не искам да говоря на високоговорител. На срещата с него, доколкото знам, са били Корнелия Нинова и Христо Иванов, и преди да коментираме шефа на БНБ, аз казах: "Искам да ви попитам нещо..."

Записът приключва след тези думи на Слави Трифонов. Продължението на разговора му с Тошко Йорданов ще бъде публикувано по-късно.