Коментари

Петков: ПП ще продължи работата си от там, откъдето беше спряна

  19.10.2022 10:06  
 Петков: ПП ще продължи работата си от там, откъдето беше спряна

"Всички ние сме избрани с гласовете на българските граждани. В този парламент „“ ще възстанови работата си от там, откъдето беше спряна. Този път като конструктивна опозиция.

Ще се водим от следните принципи – да оправдаем доверието на избирателите ни и да им подобрим живота", каза съпредседателят на  “Продължаваме промяната”  по време на откриването на 48-то Народно събрание. 

Като едни от най-важни точки за ПП той отчете - сферата на подпомагане на конкурентоспособността на българския бизнес, нито един данък да не бъде повишен, както и бюджетният дефицит да е ограничен до 3%. "Ще настояваме на таван на цените на тока от 250 лв. на мегаватчас. Ще работим и за таван на цената на газа“, изтъкна още Петков.

В сферата на социалната политика ПП ще предложи увеличение на пенсиите с 20%, за да може доходите на възрастните хора да продължават да изпреварват инфлацията. Ще подкрепят и минималната работна заплата да достигне 50% от средната работна заплата – или 860 лв.

„В сферата на борбата с корупцията още днес ще внесем отново законопроекта за антикорупционната комисия с разследващи функции. Ще работим, за да ускорим внасянето на законопроекта за разследване на главния прокурор от независим съдия“, каза .

В сферата на външната политика ПП ще продължи работата за влизане на България в Шенген, както и стъпките за влизането ни в еврозоната от 2024 г.

"Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България. Трябва да направим така, че нашите деца да се гордеят с предците ни", заяви Петков.

По думите му, трябва да се върне доверието на българските граждани.