Коментари

Радостин Василев: Към момента не се вижда как би се управлявало нито с първия, нито с втория мандат

  20.10.2022 09:31  
Радостин Василев: Към момента не се вижда как би се управлявало нито с първия, нито с втория мандат

Виждаме, че ГЕРБ са изправени пред една много тежка политическа изолация в самото НС. Не са в състояние да формират кабинет. Не 67 и 97 депутата да имаха отново, нямаше да успеят". Това каза в студиото на „Здравей, България" Радостин Василев от „Продължаваме Промяната". По думите му от вчерашното пленарно заседание е станало ясно, че работата на НС ще е много трудна.

„Около 2 часа, след като напуснахме парламента, направихме извънредно заседание на парламентарната група, където обсъдихме ситуацията. Това, което българските граждани видяха е изключително неприятно. Победителят на изборите не може да формира мнозинство за избор на председател. За това нещо обвинява вторите на вота. Затова взехме единно решение да отложим кандидатурата си. Това прекратява възможността за спекулации, че ПП, чрез издигането на свой кандидат, бламира избора на председател на НС. Изключително достойно поведение на Никола Минчев”, коментира Василев.
„До момента сме заявили, че единствено кандидатура на ГЕРБ не сме в състояние да подкрепим. Ако ДПС отново издигнат кандидатура предполагам ще се обсъжда”, допълни той.

Василев не изключи възможността ГЕРБ да получи подкрепа в последния момент.

„Към момента не се вижда как би се управлявало нито с първия, нито с втория мандат, но да не бързаме”, добави той.

„Считам, че Минчев в предишния парламент се доказа. Бих го подкрепил, независимо дали съм част от ПП. Познавам работата и на Кристиян Вигенин, изключителен професионалист. Не познавам Росен Желязков”, каза още той.