Новини Реакция

Депутатите не избраха председатели на комисиите за спорт и земеделие

  27.10.2022 14:55  
Депутатите не избраха председатели на комисиите за спорт и земеделие

Депутатите не успяха да изберат председател на комисията по въпросите на децата, младежта и спорта. Бяха издигнати и подложени на гласуване две кандидатури  - на  Радостин Василев от "Продължаваме промяната" и на Халил Летифов от ДПС.  

Номинацията на Василев подкрепиха 93-ма депутати от "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България", а тази на Летифов подкрепиха 99 народни представители от ГЕРБ и ДПС. След края на гласуването на кандидатите на ПП и ДПС от "Български възход" издигнаха кандидатурата на Даниела Дашева за председател на спортната комисия, но след това оттеглиха предложението. Процедурата по избор на председател се отложи и ще се гласува по-късно. На този етап за комисията по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите също няма излъчен председател, като беше подкрепен съставът само с предложените заместници и членове. 

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на "Продължаваме промяната" депутатът  Иван Христанов да поеме председателството на постоянната парламентарна комисия по земеделието, храните и горите. 

Номинацията на бившия заместник земеделски министър в кабинета "Петков" беше гласувана отделно от състава на комисията и получи подкрепата на 71 народни представители от "Продължаваме промяната", "Демократична България" и 1 депутат от БСП. Парламентарната група на "Продължаваме промяната", чиято предварително разпределена квота е земеделската комисия, поиска почивка, за да реши дали да излъчи нова кандидатура. След почивката депутатите решиха процедурата по избор на председател на земеделската комисия да се отложи за утрешното пленарно заседание