Бизнес

Перник вече има ритейл парк

  28.10.2022 09:00  
Перник вече има ритейл парк

Първият в града ритейл парк беше открит на официална церемония днес. Търговският комплекс е разположен на близо 40 дка площ, като е един от най-мащабните и модерни проекти в региона

„Радвам се, че в България има инвеститори и строители, които могат с такова голямо качество да изградят подобен проект за толкова кратко време. Днес това място вече е оживено, тук ще бъдат създадени работни места, които ще подобрят трудовия пазар в нашия град“, заяви кметът на Община Перник Станислав Владимиров.

Паркът е със застроена търговска площ от над 15 000 кв. м, разпределени в 17 самостоятелни магазина. Проектът предлага паркинг за посетителите с близо 400 места. С изграждането на новия ритейл парк се разкриват нови 300 работни места.

„За нас като инвеститори е радостен фактът , че концепцията на ритейл парк, която се реализира за първи път в града, привлече авторитетни и международни търговски марки. Амбицията ни е да създадем повече и по-добри възможности за пазаруване и развлечение, да допринесем за развитието на бизнес средата в града и региона“, това сподели г-н Роман Романов от Риджънтс Пропърти Адвайзърс, дружеството ангажирано с управлението на проекта.

На територията на парка отвориха магазини за битова електротехника, офис оборудване, супермаркет за хранителни стоки, голям строителен хипермаркет, дрогерия, обекти за мъжка, дамска и детска мода, и други. Предстои откриването на заведение за хранене от популярна верига, кафе-сладкарница, клон на банка.

„Щастлив съм, че през последните години Перник привлича все повече интерес за инвестиции в различни сфери. Радващо е, че Перник диша, радващо е, че става все по-привлекателно място , към което поглед отправят големи инвеститори, а също така и все повече хора откриват новия си дом тук“, сподели още кметът на Община Перник.

На официалното събитие присъстваха кметът на Община Перник Станислав Владимиров, областният управител на област Перник Людмил Веселинов, секретарят на Община Перник Мартин Жлябинков, г-жа Петя Славова, представител на инвеститорите от „Перник Плаза Ритейл“, г-н Роман Романов, представител на дружеството, управляващо проекта – „Риджънтс Пропърти Адвайзърс“, строителната компания МСК ГРУП, проектантите и архитектите, реализирали проекта, както и партньори и представители на наемателите.