Спорт

Григор Димитров се завърна в топ 30, рекорд за Томова

  31.10.2022 10:54  
Григор Димитров се завърна в топ 30, рекорд за Томова

В публикуваните днес световни ранглисти на тенисистите първите ни ракети Григор Димитров и Виктория Томова записаха прогрес.

След полуфинала си във Виена Димитров изкачи четири места и се завърна в топ 30 на 28-ото място. Тази седмица най-успешният български тенисист в историята ще изиграе последния си турнир за сезона. Той ще участва на Мастърс 1000 турнира в Париж в зала и в първия кръг се изправя срещу Ботик ван де Зандсхулп от Нидерландия. Мачът ще бъде във вторник.

Димитър Кузманов е №210 в класацията на АТР. Той ще започне днес на чалънджъра в Бергамо с двубой срещу чеха Вит Копржива.

Адриан Андреев е 219-и, а Александър Лазаров прескочи 14 позиции до върховото за него 275-о място.

На върха продължава да е Карлос Алкарас, следван от Рафаел Надал. Шампионът от Виена Даниил Медведев измести Каспер Рууд от третото място.

Виктория Томова

При дамите Виктория Томова изкачи три позиции до рекордното за нея 89-о място. 

Изабелла Шиникова е №286, а третата ни тенисистка в топ 500 Гергана Топалова е с едно място напред и е на върховата за нея 309-а позиция. В челото води Ига Швьонтек пред Онс Жабьор и Джесика Пегула. Те започват утре участие във финалите на WTA във Форт Уърт, щата Тексас.