Новини Спорт

Григор Димитров излиза в битка срещу световния №1 Карлос Алкарас

  03.11.2022 10:03  
Григор Димитров излиза в битка срещу световния №1 Карлос Алкарас

Първата ракета на България - Григор Димитров, излиза в битка срещу световния №1 Карлос Алкарас. Залогът е място на четвъртфиналите на “Мастърс” турнира в Париж. 31-годишният Григор ще се изправи срещу 19-годишния Алкарас във втория мач на централния корт в зала “Берси”. Преди тях програмата там ще открият две от младите звезди в Тура - Каспер Рууд и Лоренцо Музети. Двубоят ще бъде излъчен в ефира на MAX Sport 1 и ще започне не по-рано от 13:30.

Това ще бъде първи сблъсък на корта между Григор Димитров и Карлос Алкарас. Най-добрият български тенисист си осигури среща с новата звезда на мъжкия тенис след победи над коравия холандец Ботик ван де Зандсхулп с 7:6(5), 7:6(5) и италианския ветеран Фабио Фонини с 6:0, 7:5.

Алкарас от своя страна почиваше на старта, а във втория кръг отстрани Йошихито Нишиока с 6:4, 6:4. Испанецът имаше известни колебания в играта си, но не допусна японецът да поднесе изненада.

Тийнейджърът от Мурсия прави невероятен сезон и има 56 победи до момента, което го нарежда на второ място, непосредствено след Стефанос Циципас, в класирането за най-много успехи през годината.

Положеният от него труд се увенча с титли на US Open, турнирите от сериите “Мастърс 1000” в Маями и Мадрид, а също така и в Рио де Жанейро и Барселона. На 12 септември Алкарас покори и още един връх - той оглави световната ранглиста и стана най-младият №1 в историята, само на 19 години, 4 месеца и 2 дни.