Новини Светът

Полицаи от цялата страна почeтоха паметта на убития си колега от Елхово

  09.11.2022 13:42  
Полицаи от цялата страна почeтоха паметта на убития си колега от Елхово

Точно в 12 часа служителите на МВР  излязоха пред сградите на дирекциите в цялата страна и с включени сирени и сведени глави изразиха почит пред паметта на убития на 7 ноември на българо-турската граница мл. инспектор Петър Бъчваров. Той бе смъртоносно ранен вечерта в понеделник, при опит да спре влизането на нелегални мигранти в България, в района на село Голям Дервент. Ще бъде награден посмъртно с почетния знак на МВР. В Пловдив с двеминутно мълчание служителите на Районните полицейски управления и пожарната служба отдадоха почит на загиналия си колега. Сигналите на служебните автомобили бяха включени, а униформените от наличния състав склониха глава в памет на полицая, загинал при изпълнение на служебния си дълг. Директорът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов коментира случая като криминален акт.

„Случаят не бива да се отразява като нещо различно от един криминален акт, независимо от мястото, където се случва. Беше отразено от ръководството на МВР, че реакция е имало от другия колега, който е служител от армията, включително с възпроизвеждане на изстрели“ – коментира Костадинов.

„Най-малкото, което можем да направим, е да изразим една подкрепа към близките на колегата и да съжалим, че си е отишъл твърде млад от този свят“ – каза комисарят.