Коментари Светът

Лавров опроверга АП, че е откаран в болница в Бали заради кардиологичен проблем

  14.11.2022 13:43  
Лавров опроверга АП, че е откаран в болница в Бали заради кардиологичен проблем

Руският външен министър Сергей Лавров опроверга съобщение на "Асошиейтед прес", че е бил откаран в болница в Бали със сърдечно заболяване, нахоквайки западни журналисти за това, което той определи като "фалшива" информация, предаде Ройтерс.

"Асошиейтед прес", позовавайки се на индонезийски служители, съобщи по-рано през деня, че Лавров е бил откаран в болница "Санглах" в административния център на остров Бали - град Денпасар след пристигането му за срещата на върха на Г-20. АП каза, че 72-годишният Лавров е бил лекуван от сърдечно заболяване.

"Това, разбира се, е върхът на фалшивите новини", каза говорителят на външното министерство Мария Захарова. Захарова публикува видео с Лавров, външен министър на президента Владимир Путин от 2004 г. насам, седнал на открито във вътрешен двор, облечен в шорти и тениска и четящ документи. Запитан за информацията на АП, Лавров каза, че западните журналисти са писали фалшиви новини в продължение на десетилетие, че 70-годишният Путин е болен.

"Това е игра, която не е нова в политиката. Западните журналисти трябва да бъдат по-правдиви - те трябва да пишат истината", отбеляза Лавров с иронична усмивка, предаде Ройтерс.

Лавров също така каза, че западните медии рутинно гледат частично на събитията и игнорират гледната точка на Русия.

 

 

 

Губернаторът на Бали Уаян Костер каза пред Ройтерс, че Лавров е посетил за кратко болница Санглах в Бали за "проверка", но министърът е в добро здраве. "Той беше в добро здравословно състояние и след прегледа веднага си тръгна", посочи още губернаторът.