Новини

Доброволците спират издирването на Сашко

  17.11.2022 11:11  
Доброволците спират издирването на Сашко

На  шестия ден от изчезването на 12-годишния Александър Цветанов от Перник стана ясно, че разследващите са призовали майка му на разпит, съобщи бТВ. Радостина Цветанова живее във Великобритания, заминала е през август 2020 г. и оттогава не се е прибирала. Майката на Сашко е призована на разпит като свидетел. Репортер на bTV снощи е успял да се свърже с нея по телефона, но тя е отказала всякакъв коментар и прекъснала разговора.

"Заявила е, че ще се прибере на по-късен етап. Не е казала конкретна дата, но има срок. В случай че не се яви, ние разполагаме с възможност да я разпитаме там, където се намира", обясни Албена Стоилова от Окръжна прокуратура в Перник.

Междувременно бащата вече допуска, че Сашко е отвлечен: "Нямаме никакво време и трябва да намерим детето, някой го държи и трябва да го пусне. Разбирате ли, вече ще се побъркам и не знам на кой свят съм", заяви бащата Александър Цветанов.

Издирването на детето продължава, но все по-малко хора участват. Тази сутрин стана ясно, че доброволците прекратяват  масовото търсене, обезсърчени от множеството фалшиви сигнали. "Докато няма солидна следа, а не "насоки" от врачки, няма да се включваме, обясниха доброволци.

От полицията в Перник съобщиха, че започват търсене по "специфични места", които няма да оповестяват. Полицаи, доброволци и близки обикалят не само Перник и горите около града, но и квартали на София, а също и в Радомир.

В издирването на момчето са включени кучета, хеликоптер и термокамери. От полицията проверяват всеки постъпил сигнал, но следи от детето няма. От прокуратурат заявиха, че няма доказателства за извършено престъпление срещу момчето.

12-годишната сирийка в Болярино е открита в задоволително състояние

След 7-часово издирване 12-годишното сирийско момиче от пловдивското село Болярино бе открито снощи живо в близкия парк, но в неподвижно състояние, с наранявания и в шок, съобщи Нова тв.

Сигнал за изчезването бе подаденвчера от майката и бащата, сирийски бежанци със шест деца. Те стояли на пътя и показвали снимка на местните в опит да им обяснят, че детето липсва, разказа кметицата на с. Болярино Стефка Милева. По думите й и родителите, и децата не говорят български, затова общуват предимно с жестове и мимики. Това е първи подобен случай в селото, каза още Милева. 

Местните разказват, че децата никога не излизат без надзор, винаги са придружавани от родител и обикновено ходят в парка, в близост до дома им, както и до магазина в центъра на селото. Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева съобщи, че момичето е в задоволително състояние, било връзвано, има следи от насилие. Тя отказа да даде повече подробности.