Бизнес Спорт

Банско печели за 10-ти път World Ski Awards

  18.11.2022 10:52  
Банско печели за 10-ти път World Ski Awards

Банско спечели за 10-ти път World Ski Awards 2022, съобщи за TravelNews Иван Обрейков, маркетинг мениджър на концесионера "Юлен" АД. Курортът е обявен за най-добрия ски курорт в България и един от най-добрите в Европа. Останалите номинирани бяха Пампорово, Боровец и Витоша. Класацията се провежда чрез анонимно гласуване в сайта на световната организация. 

World Ski Awards  е единствената световна инициатива, която оценява и излъчва победители за реални постижения в ски туризма във всяка от 25-те най-добри нации за ски туризъм в света. Стартирала през 2013 г., World Ski Awards има за цел да популяризира и поощри ски индустрията в целия свят. Тя е част от организацията World Travel Awards.

Гласуването за наградата се провежда онлайн на уебсайта на WSA. Право да дадат своя вот имат професионалисти, работещи в ски индустрията, както и потребители на ски услуги.

Ски туризмът е жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона посещения на скиори се извършват всяка година в  повече от 2500 ски курорта, които са дом на над 6 милиона хотелски легла.