Реакция

Арестуван е кметът на Стамболийски Георги Мараджиев

  24.11.2022 11:36  
Арестуван е кметът на Стамболийски Георги Мараджиев

Кметът на Стамболийски Георги Мараджиев е бил арестуван тази сутрин. Той е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдивска област, съобщава БНР и допълва, че мотивите за задържането му все още не са ясни, съобщава "Дневник".

В момента Икономическа полиция и прокуратура са във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и извършват обиск.

Мараджиев е отведен от маскирани полицаи с качулки. Той не отговаря на телефона си.

Това е пореден опит за арест на Георги Мараджиев. Последният път той беше задържан през пролетта на 2021 г. по сигнал за изборна търговия с гласове.

През март той беше разпитван около два часа и половина в Икономическа полиция в Пловдив след сигнал, че е предизвикал безредици преди парламентарните избори през ноември миналата година.

Преди около две години журналистическо разследване разкри, че семейството на Мараджиев е придобило пет апартамента в Слънчев бряг. Три от тях са купени на името на съпругата му, един е на сина му и един - на малолетна внучка. Цените на апартамент по данни на Имотния регистър са между 58 хиляди и 131 хил. лева. Освен имоти Георги Мараджиев е декларирал 2.5 млн. лв. лични приходи за година. Когато става кмет през 2015 г., декларира неплатен кредит и овърдрафт на стойност 3.3 млн. лв.

Тогава кметът на Стамболийски каза по този повод, че се занимавал с бизнес от 1990 г. и от него бил натрупал достатъчно пари, за да си позволи да си купи няколко имота.