Анализи

Христо Иванов: Няма как да решим политическата криза, без да преборим корупцията

  29.11.2022 11:25  
Христо Иванов: Няма как да решим политическата криза, без да преборим корупцията

Ние настояваме за смела съдебна реформа. Разговора с нас започва от тази тема. Няма как да решим политическата криза, без да преборим корупцията. Трябва да излекуваме този проблем. ГЕРБ се правят на глухи по тази тема. Това заяви съпредседателят на Демократична България Христо Иванов в ефира на Нова телевизия.

Той коментира политическата обстановка в страната и предстоящото връчване на проучвателните мандати.

Иванов бе категоричен, че без ДБ не може да има управление, което да придвижи страната напред. Според него ГЕРБ няма как да направят правителство и търсят как да прехвърлят отговорността на третия мандат.

Христо Иванов посочи, че трябва да се направи опит да съставяне на правителство с втория мандат. Трябва да осъзнаем, че страната има нужда от управление, допълни той. По думите му сглобката ГЕРБ и ДПС във властта е привлекателна за много хора, но цената за страната и за участниците ще е голяма. В комбинация, която не може да придвижи страната напред ДБ няма да участва, допълни Иванов.

Според него изборите не са добър вариант, защото няма да променят нищо.

Депутатът от ДБ засегна и темата за промените в Изборния кодекс. Дебата се превърна в безумна свада. Разрушава се идеята, че модерните технологии могат да се използват в електронното управление на страната, каза още Иванов.