Новини Светът

Алла Пугачова ликвидира и последната си фирма в Русия

  30.11.2022 19:28  
Алла Пугачова ликвидира и последната си фирма в Русия

Звездата на руската естрада Алла Пугачова е подала заявление до Федералната данъчна служба за ликвидация на ООО "АБП" - последната ѝ компания в Русия. Според базата данни на SPARK-Interfax формулярът е подаден на 23 ноември.

Вестник "Октагон" пръв привлече вниманието към него и по-късно бе цитиран от редица медии в Телеграм.

Компанията "AБП", която е 100% собственост на Пугачова, има право да извършва дейности в областта на звукозаписа и издаването на музикални произведения, телевизионно и радиоразпръскване, според SPARK-Interfax.

През 2010 г. компанията управлява радиостанция "Радио Алла", а също така поставя представления на Пугачова. Като главен изпълнителен директор на компанията е посочена Елена Чупракова, директор на концертите на певицата.

След руската инвазия в Украйна Алла Пугачова и семейството ѝ напуснаха Русия, но се завръщат през август. Тя казва, че не планира да емигрира и че децата ѝ ще ходят на училище в Русия.

През септември обаче съпругът на певицата Максим Галкин, който е противник на войната, е обявен за "чуждестранен агент". В отговор на това Пугачова се обръща към Министерството на правосъдието чрез Instagram с молба да бъде включена и тя в регистъра на "чуждестранните агенти" (заради тази молба е подадена жалба в полицията). В края на септември Пугачова напуска Русия и заминава за Израел.