Анализи Коментари

Костадинов към Радев: Вземете мерки за охрана на границата

  05.12.2022 13:40  
Костадинов към Радев: Вземете мерки за охрана на границата

Лидерът на ПГ на "Възраждане" Костадин Костадинов призовава българските представители на гласуването на страната ни за влизане в Шенген да се противопоставят на разделението между България, Румъния и Хърватия. съобщиха от пресцентъра на партията.

"На 8 декември, само след два дни, българските представители, които и да са те, президентът Радев или министър-председателят имат шанс да покажат, че наистина са българи и български политици.

Ще се гласува приемането на България, Румъния и Хърватия в шенгенското пространство. Ние призоваваме българският представител да не допусне разделянето на трите държави, чието членство в Шенген ще се гласува, защото това е последният шанс на евроатлантическото мнозинство да покаже, че България е равностоен член на Европейския съюз, а не слуга".

Според партията каквото му беше поискано от бюрократите в ЕС, това даде нашият политически елит. "Евроатлантическото мнозинство даде оръжия на Украйна, гласува закупуването на още чертежи на самолети Ф-16, предадоха Македония, на път са да унищожат спестяванията на българите и да поведат народа ни към още по-голямо обедняване с влизането на България в еврозоната, дори ще рискуват и ще доставят американско ядрено гориво, чието използване е вероятно да е опасно, на път са да закрият българските ТЕЦ и да унищожат и последната част от енергийния ни суверенитет, но в преговорите за Шенген се провалят".

"Ето защо още веднъж призоваваме президентът Радев или представителят на страната ни да се противопостави ясно и категорично пред нашите европейски "партньори“ на разделението на страните за приемането им в Шенгенското пространство. Вместо обидчиво да реагираме на изказванията на чуждия държавник Рюте, нека правителството вземе нужните мерки, за да опази границата ни, защото мигранти отдавна вече се разхождат не само в пограничните райони, но и в центъра на София", се казва в позицията на лидера на "Възраждане".