Коментари Светът

Мария Захарова: САЩ искат да заграбят и унищожат Русия, но няма да могат

  16.12.2022 10:35  
Мария Захарова: САЩ искат да заграбят и унищожат Русия, но няма да могат

"Ако съществуваше начин да унищожат Русия, те (б.ред. - САЩ) незабавно биха пристъпили към това". С тези думи в канала си в "Телеграм" говорителят на руското външно министерство Мария Захарова коментира изказването на говорителя на Белия дом Карин Жан-Пиер, че Вашингтон незабавно би пристъпил към изключване на Русия от Съвета за сигурност на ООН, ако съществува такъв начин.

"Ако имаше начин да изключим Русия от Съвета за сигурност на ООН, ние веднага бихме пристъпили към това. За съжаление, не виждаме възможност да променим правилата на ООН. И затова сме съсредоточени да продължим усилията за изолиране на Русия и в международните организации, и по привличането на страната към отговорност, в кова число чрез санкции и принудителни мерки", бяха думите на Жан-Пиер, които провокираха острата реакция на Захарова.

"Ако съществуваше начин да завладеят всичките нефт, газ, злато, диаманти, питейна вода и въобще всичко по света, те биха незабавно пристъпили към това. Ако съществуваше начин да завладеят Вселената, то биха също пристъпили незабавно към това. Но просто няма такъв начин, слава Богу", написа още Мария Захарова.