Новини Светът

Потъна тайландски военен кораб със 100 моряци на борда

  19.12.2022 10:50  
Потъна тайландски военен кораб със 100 моряци на борда

Тайландски военен кораб се преобърна по време на буря в Тайландския залив снощи, като се наложи повече от 100 моряци да бъдат спасявани. Властите съобщиха, че в понеделник все още има 28 моряци, които са блокирани във водата, след като корабът HTMAS Sukhotai е потънал. Не се съобщава за загинали, но трима членове на екипажа са в критично състояние, съобщава БГНЕС.

Длъжностни лица заявиха, че корабът е потънал, след като е поел вода, която е наводнила корпуса му и е довела до късо съединение в електрическата му инсталация.

При загуба на захранване екипажът се е борил да запази контрола над кораба, който се е наклонил на борда си, преди да потъне около 23:30 ч. местно време в неделя (16:30 ч. по Гринуич).

Корабът е патрулирал във водите само на 32 км. от брега на район Банг Сапан в провинция Прачуап Кири Хан, когато е бил връхлетян от буря.

Снимки, публикувани от акаунта на тайландските военноморски сили в Twitter, показват как корабът се преобръща на десния си борд и спасителни кораби, които се опитват да намерят оцелели в бурните води.