Бизнес

GullivAir пуска чартърна линия от София до остров Пукет

  21.12.2022 10:36  
GullivAir пуска чартърна линия от София до остров Пукет

Българската авиокомпания GullivAir пуска чартърна линия от 27 януари 2023 г. от София до остров Пукет в Тайланд. Това съобщи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг мениджър на туроператора „Абакс“, който си партнира с превозвача. Линията ще е всяка седмица до 28 април 2023 г. Полетите ще бъдат изпълнявани със самолет Airbus A330-200, който може да лети на дълго разстояние без спиране за зареждане. В него има 335 места в бизнес и икономична класа.

От авиокомпанията потвърдиха информацията и обясниха, че се предвижда да бъдат пуснати в продажба и самостоятелно билети на сайта им. Все още няма яснота и какви ще бъдат цените. GullivAir ще осъществи първи полет до Пукет на 27 декември 2022 г. с връщане на 4 януари 2024 г. Самолетът вече е запълнен за тези дати, каза Пасев. Той допълни, че директен полет до Тайланд не е осъществяван повече от 15 години.

„През тази зима очакваме това да бъде хит екзтотичната дестинация за българите, защото излиза по-евтина в сравнение с други страни“, коментира Георги Пасев. Директният полет смъква цените на пакетите, а хотелите в Тайланд са на много изгодни цени, допълни той.

От туроператора „Абакс“ вече са пуснали пакети с хотелско настаняване по датите след 20 януари 2023 г. Компанията не работи директно с клиенти, а нейните услуги се предлагат от туристическите агенции в цялата страна. Нейн партньор в Тайланд е големият туристически концерн TUI. Цените на пакетите започват от 2558 лв. на човек с включени самолетни билети, 7 нощувки със закуски, трансфери, летищни такси, представител на туроператора с български език за целия престой, екскурзоводско обслужване на място с превод на български език и медицински застраховки. В сумата не влизат екскурзии и визата от 65 долара, която се вади на място при пристигане на летището.