Новини

Новият асфалт по пътя за Банско вече е с кръпки заради забравени шахти

  29.12.2022 15:20  
Новият асфалт по пътя за Банско вече е с кръпки заради забравени шахти

Новият асфалт по пътя за Банско вече е с кръпки край Община Симитли. Това установи проверка на TravelNews. Причината е, че при асфалтирането са забравени шахтите за канализацията в града. Затова новият асфалт е изрязан по-късно, а не при самото му полагане, обясниха местни жители.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ обясниха пред TravelNews, че настилката в участъка от второкласния път II-19 Симитли – Банско не е разбита, а е изпълнено технологично фрезоване, тъй като дебелината на стария асфалт технически не позволява повдигане на ревизионните шахти и дъждоприемните решетки при извършените работи. Поради това тази дейност е изпълнена след това.

Повдигането на ревизионните шахти и дъждоприемните решетки е извършено съгласно одобрения проект с допълнително укрепване, чрез полагане на бетон и армировка, за да могат да издържат на тежък и интензивен трафик, допълниха от АПИ.

Участъкът от 36 км между Симитли и Банско беше ремонтиран за началото на зимния сезон от компанията „Грома Холд“ след спечелената обществена поръчка. Трасето е сложно заради релефа на прохода Предела, белязан от големи наклони и множество остри завои. На обновения път са положени банкети и плътни асфалтови смеси по основното трасе. Всички връзки към него също са завършени и така са изравнени нивата между новоположената настилка и съществуващата такава на платната от общинските пътища. Монтирани са нови ограничителни системи, положена е нова маркировка и нови пътни знаци.