Реакция

Ретрограден Меркурий от днес до 19 януари: Ето какво да правим и какво да избягваме

  29.12.2022 17:20  
Ретрограден Меркурий от днес до 19 януари: Ето какво да правим и какво да избягваме

Ще изпратим 2022 година по необикновен начин, тъй като вземането на “довиждане” ще е съчетано с ретрограден Меркурий. От 29 декември до 19 януари 2023 година е същинското ретроградно движение на Меркурий,пише "Дарик".

Меркурий е в Козирог, което значи, че комуникацията е методична, практична и логична, но може да възникне недоразумение. Когато Меркурий е ретрограден, технологиите, комуникацията, пътуването, логиката и информацията се нарушават, но разбирането на значението на ретрограден Меркурий, рисковете и ползите зад него, знака, в който се намира, както и колко дълго продължава може да ви помогне да се справите с това събитие в астрологията.

Какво се случва, когато Меркурий е ретрограден?

Планетата Меркурий се свързва с комуникация, информация, електроника, пътуване и ясно мислене. Така че, когато е ретрограден, трябва да сме готови за забавяне във всички тези области. Нещата се развалят. Проектите буксуват. Губим неща. Случват се раздели. Графиците не се спазват.

Репутацията на тази планета е че наистина прецаква нещата, но се дължи и на забързания начин на живот, който толкова сме свикнали да водим. В нашето общество, фокусирано върху технологиите, където имейлите, текстовите съобщения и надеждният WiFi са всичко, планетата на комуникацията има голямо значение. Меркурий в своята ретроградна фаза ни удря там, където боли.

Какви са предимствата на ретрограден Меркурий?

Въпреки че може да ви се струва, че през този период може целият ви свят се срива, ретроградният Меркурий не е просто поредица от лош късмет. Тежките странични ефекти от този транзит обикновено са неща, които трябва да се случат за по-добро.

Това е начинът на астрологията да ни принуди да преразглеждаме, проверяваме отново и анализираме, да правим равносметка. Като се има предвид, че ретроградният Меркурий не е време да започваме нещо ново, има смисъл да забавим темпото и да пренастроим живота си. Може да се замислите за всичко - от здраве до кариерни ходове. Да знаете какво да правите и да очаквате предварително е един от най-добрите начини да се справите с неизбежните изненади, които Меркурий носи.

Какво трябва и какво не трябва да се прави по време на ретрограден Меркурий

Правете:

  • Брейнсторминг. Помислете за всяко налично решение на проблемите, пред които сте изправени – едно от тях трябва да проработи в крайна сметка.
  • Бъдете гъвкави, адаптивни и търпеливи. Може да се наложи да излезете извън зоната си на комфорт, за да намерите правилното решение.
  • Мислете в общи линии. Колкото по-голямо и по-обхватно е решението, толкова по-вероятно е да работи.
  • Бъдете в течение за закъснения и анулирания по време на пътуване.
  • Следете колата си.
  • Архивирайте компютъра и телефона си.
  • Прегледайте постоянните проблеми от миналото. Има ли нещо от миналото, което ви тормози? Това е идеалният момент да се обърнете към него и да се опитате да го разрешите веднъж завинаги.

Не:

  • влизайте в негативни мисли. Нещата около вас може да се разпадат, но останете позитивни и помнете, че това е само временно положение.
  • бъдете вълк единак. Когато нещата се счупят, уговорете среща с професионалист, за да ги поправи, и след това седнете спокойно, вместо да се опитвате да ги преправите сами.
  • преувеличавайте. Нещата са достатъчно лоши и без да разтягаме истината, нали?!
  • разчитайте само на технологиите. Ако ви предстои важна среща, запишете или разпечатайте информацията, от която се нуждаете.
  • втурвайте. Забавянето на темпото може да ви помогне да избегнете сериозни грешки.
  • бъдете с нереалистични очаквания. Поради недоразумения и обърквани, нещата може да не се развият, както сте планирали. Избягвайте разочарованието, като поддържате очакванията относително ниски.
  • задавайте нереалистични срокове. Бюрокрацията може да задържи документите дълго, дълго време.