Спорт

Ал Насър не може да картотекира Роналдо

  05.01.2023 17:33  
Ал Насър не може да картотекира Роналдо

Суперзвездата на световния футбол Кристиано Роналдо не може все още да играе за новия си отбор Ал Насър, тъй като саудитският клуб е запълни квотата си за чуждестранни футболисти, признаха от ръководството пред Франс прес.

37-годишният португалец искаше да дебютира колкото е възможно по-скоро и бе предвидено да участва в мача срещу Ал Тае, който бе отложен от четвъртък за петък. Роналдо обаче е деветият чужденец в редиците на клуба, докато саудитската федерация разрешава максимум по осем на отбор.

"Ал-Насър не го е картотекирал още, тъй като няма свободно място за чужденец", декларира пред агенцията шеф на клуба, който обаче запази анонимност, тъй като разкри, че не му е позволено да говори пред медиите.

"Един чужденец трябва да напусне, за да запишем Роналдо. Това ще стане или с трансфер, или с разтрогване на договора по взаимно съгласие", уточни ръководителят.

Между чужденците фигурират колумбийският вратар Давид Оспина, бразилският халф Луис Густаво и нападателите Андерсон Талиска и Винсънт Абубакар.

Според саудитските медии узбекският халф Ялалудин Машарипов най-вероятно ще отстъпи мястото си на петкратния носител на "Златната топка".